Preobrazba za mlade mamice

Materinstvo je čudovito, a prinaša tudi telesne spremembe, ki vplivajo na samopodobo. Naša klinika se osredotoča na preobrazbo novopečenih mam, da se po nosečnosti in porodu znova počutijo čudovito in samozavestno. Pomagamo jim narisati nasmeh na obraz, ko se pogledajo v ogledalo, in jim zagotovimo, da so njihove spremembe priložnost za novo samozavest.

Prijavi se na posvet
Rezultat

trajen

Trajanje posega

2 do 5 ur

Okrevanje

7 do 14 dni

O posegu

  • Preobrazba za mamice je skupek kirurških posegov, s katerimi po nosečnosti, porodu in dojenju odpravimo tiste telesne spremembe, ki žensko motijo in s katerimi se stežka sprijazni. Preobrazba se lahko opravi nekaj mesecev po zaključenem dojenju. Priporočljivo je tudi, da se mamica zanjo odloči po zadnji nosečnosti. 
  • Prsim, ki so zaradi dojenja postale povešene, nekdanjo obliko povrnemo s posegom dviga dojk. Če želi mamica svojemu dekolteju vrniti polnost ali dodati nekaj volumna, se lahko odloči za povečanje z vsadki ali lastno maščobo. 
  • Na pogled neprivlačen trebuh, ki je zaradi razmaknjenih trebušnih mišic po nosečnosti ohlapen, skupaj z odvečno kožo in motečimi maščobnimi oblogami učvrstimo z abdominoplastiko. Hkrati se lahko znebimo strij pod popkom in popravimo uvlečeno brazgotino, ki vam je ostala po carskem rezu. 
  • Odvečnih maščobnih oblog se v sklopu oblikovanja postave znebimo s pomočjo liposukcije. Z maščobo, ki smo jo odvzeli iz predela trebuha in bokov, lahko nežno povečamo prsi ali poudarimo obliko zadnjice. V nabor posegov, ki jih lahko izvedemo v sklopu preobrazbe za mamice, spada tudi labioplastika, korekcija malih sramnih ustnic.
  • Ker opravimo več posegov naenkrat, skrajšamo skupni čas splošne anestezije in okrevanja v primerjavi z operacijami, ki bi jih izvedli posamično. Celotna preobrazba tako traja od dve do pet ur. 
  • Okrevanje po operacijah omenjene preobrazbe je odvisno od obsega izvedenih posegov, in je lahko malce dolgotrajnejše. Ker se zavedamo pomena dobrega okrevanja, smo vam med okrevanjem na voljo 24 ur na dan. 
  • Po posegu preobrazbe za mlade mamice ostanete na opazovanju in okrevanju na naši kliniki, kjer vas bomo namestili v udoben apartma, za vaše počutje pa bo skrbelo prijazno strokovno osebje. Priporočamo 14 dni počitka in odsotnosti z delovnega mesta. 
  • V prvem tednu po posegu mamice potrebujejo nekaj pomoči pri skrbi za manjše otroke, prav tako svetujemo prilagoditev drugih vsakodnevnih aktivnosti. Od 4 do 6  tednov po posegu je tudi priporočljivo nositi kompresijski nedrček in kompresijsko oblačilo, ki ga enostavno skrijete pod vsakodnevna oblačila. 
Imate vprašanje
in ne najdete
odgovora?
Spoznajmo se