Korekcija moških prsi (ginekomastija)

Ginekomastija je pojav povečanja tkiva dojk pri moškem. Je izredno pogosta in nadvse moteča težava, ki po podatkih raziskav prizadene okoli 60 % moških. Običajno je povezana s povečano količino železnega tkiva in hkrati s kopičenjem maščobe v prsnem delu. Pogosto povzroči neugodje in negativno vpliva na samozavest posameznika. S korekcijo moških prsi to težavo uspešno razrešujemo.

Prijavi se na posvet
Rezultat

trajen, podvržen nihanjem telesne teže

Trajanje posega

1-2 uri

Okrevanje

nekaj dni

O posegu

Več o posegu korekcija moških prsi (ginekomastija)

Prevelike moške prsi pogosto povzročajo sram in nelagodje, predvsem v toplejših mesecih, pri športnih aktivnostih in pri izbiri poslovnih oblačil. To težavo z operacijo prsi z različnimi tehnikami uspešno razrešujemo.

Tehnike, s katerimi odpravljamo posledice ginekomastije pri moških

  • Tako kot ženske prsi so tudi moške prsi sestavljene iz maščobnega in žleznega tkiva. Izbira kirurške tehnike korekcije je odvisna prav od sestave prsi.  
  • Pri prsih, ki so sestavljene pretežno iz maščobe, lahko korekcijo ginekomastije izvedemo z Vaser ultrazvočno liposukcijo. 
  • Morebitno ohlapnost tega dela pa zmanjšamo z učvrstitvijo kože s tehnologijo Renuvion
  • Če so prsi pretežno iz čvrstega, žleznega tkiva, gomolj dojke odstranimo skozi diskreten rez, ki se skriva v robu bradavice in je očem neopazen.
Poseg korekcije prevelikih moških prsi mnogokrat izvedemo hkrati z oblikovanjem preostalih delov telesa z Vaser liposukcijo, pri čemer odstranimo obline maščobe in moškemu telesu povrnemo oglat, športen izgled.

Operacijo prsi pri moških izvedemo v lokalni, lahko pa v splošni anesteziji, ko ga kombiniramo s preoblikovanjem ostalih delov telesa. Priporočamo teden dni službene odsotnosti, odvisno od narave vašega dela, in redno nameščanje kompresijskega steznika, da se koža lepše prilagodi novi obliki.
Imate vprašanje
in ne najdete
odgovora?
Spoznajmo se