Korekcija moških prsi (ginekomastija)

Ginekomastija je pojav povečanja tkiva dojk pri moškem. Je izredno pogosta in nadvse moteča težava, po raziskavah zaradi prevelikih prsi trpi okoli 60% moških. Vzrok je povečana količina žleznega tkiva, hkrati pa se v tem predelu pogosto kopiči tudi maščoba.

Prijavi se na posvet
Rezultat

trajen, podvržen nihanjem telesne teže

Trajanje posega

1-2 uri

Okrevanje

nekaj dni

O posegu

  • Prekomerno velike moške prsi pogosto povzročajo sram in nelagodje, predvsem v toplejših mesecih, pri športnih aktivnostih in pri izbiri poslovnih oblačil.
  • Tako kot ženske prsi, so tudi moške prsi sestavljene iz maščobnega in žleznega tkiva. Izbira kirurške tehnike korekcije je odvisna prav od sestave prsi. Pri prsih, ki so sestavljene pretežno iz maščobe, lahko korekcijo ginekomastije izvedemo z Vaser ultrazvočno liposukcijo, morebitno ohlapnost tega dela pa zmanjšamo z učvrstitvijo kože s tehnologijo Renuvion. Če so prsi pretežno iz čvrstega, žleznega tkiva, gomolj dojke odstranimo skozi diskreten rez, ki se skriva v robu bradavice in je očem neopazen.
  • Poseg korekcije prekomerno velikih moških prsi mnogokrat izvedemo hkrati z oblikovanjem preostalih delov telesa z Vaser liposukcijo, pri čemer odstranimo obline maščobe in moškemu telesu povrnemo oglat, športen izgled.
  • Poseg korekcije ginekomastije izvedemo v lokalni, lahko pa v splošni anesteziji, ko ga kombiniramo s preoblikovanjem ostalih delov telesa. Priporočamo teden dni službene odsotnosti, odvisno od narave vašega dela, in redno nameščanje kompresijskega steznika, da se koža lepše prilagodi novi obliki.
Imate vprašanje
in ne najdete
odgovora?
Spoznajmo se