Lifting celotnega telesa

Lifting celotnega telesa (body lift) je kombinacija kirurških posegov ukrojtve in preoblikovanja odvečne kože celotnega telesa. Potrebujejo ga tisti, ki so obilno shujšali, tudi s pomočjo bariatrične kirurgije, po izgubi kilogramov pa jim je ostala odvečna koža, ki povzroča nemalo preglavic.
Če je vaše življenje povsem drugačno že z izgubo mnogih kilogramov, boste s posegom body lifta resnično obrnili nov življenjski list.

Prijavi se na posvet
Rezultat

takojšen oz. po fazah

Trajanje posega

4-6 ur

Okrevanje

od 7 do 14 dni

Trajnost učinka

trajno

O posegu

  • Največ ohlapne kože ostane v predelu trebuha, stegen, zadnjice, nadlahti in prsnega koša. Dojke se po hujšanju močno povesijo in izpraznijo, moteče odvečno tkivo na prsih pa je značilno tudi za moške (ginekomastija). Ker kože maščoba več ne razpenja, se povesi tudi koža obraza, zaradi česar ste videti utrujeno in postarano.
  • Odvečna koža je lahko razlog za pogosta vnetja in znojenje pod kožnimi previsi, zaradi nenehnega trenja lahko otežuje hojo in športno aktivnost.
  • Body lift je daljši in zahtevnejši kombiniran kirurški poseg, ki združuje abdominoplastiko, korekcijo oz. dvig dojk, dvig zadnjice in stegen, korekcijo nadlahti in lifting obraza ter vratu.
  • Tovrstno celostno preobrazbo se navadno izvede po fazah, načrt preoblikovanja telesa pa se prilagodi željam stranke in predvsem stanju tkiv.
  • Podroben predoperativni pregled in pogovor o željah ter natančne meritve so ključnega pomena za dobre rezultate in zadovoljstvo stranke.
  • Posegi so izvedeni v splošni anesteziji, posamezna faza posega pa traja od 4 do 5 ur. V prvi fazi navadno izvedemo popravke na trupu (abdominoplastiko, dvig zadnjice, včasih tudi dvig stegen), v drugi pa naredimo dvig dojk, dvig stegen in dvig nadlahti. Lifting obraza opravimo kot samostojen poseg.
  • Okrevanje po liftingu celotnega telesa je naporno in zahtevno ter odvisno od vsakega posameznika. Odvisno je od sposobnosti celjenja telesa, počutja in volje pacienta. V času daljšega okrevanja vam bo na voljo strokovno osebje naše klinike, ki bo poskrbelo za vaše dobro počutje.
  • 4 do 6 tednov po posegih svetujemo nošenje kompresijskih oblačil in nedrčka, prav tako je v tem času priporočljivo prilagoditi dnevne aktivnosti.
  • Poseg liftinga celotnega telesa odsvetujemo kadilcem in osebam s kroničnimi obolenji.
Imate vprašanje
in ne najdete
odgovora?
Spoznajmo se