Bodylift ali lifting celotnega telesa

Bodylift, ali lifting celotnega telesa, je idealen za tiste, ki so doživeli obsežno hujšanje, vključno z bariatrično kirurgijo, in se soočajo z odvečno kožo. Ta kombinacija kirurških posegov preoblikuje in prilagodi kožo celega telesa, odpravlja težave, ki jih prinaša odvečna koža, in omogoča nov začetek. Poseg bodylifta lahko radikalno spremeni vaše življenje in podobo, zagotavlja preobrazbo, ki se ujema z vašim novim, bolj zdravim življenjskim slogom.

Prijavi se na posvet
Rezultat

takojšen oz. po fazah

Trajanje posega

4-6 ur

Okrevanje

od 7 do 14 dni

Trajnost učinka

trajno

O posegu

  • Največ ohlapne kože ostane v predelu trebuha, stegen, zadnjice, nadlahti in prsnega koša. Dojke se po hujšanju močno povesijo in izpraznijo, moteče odvečno tkivo na prsih pa je značilno tudi za moške (ginekomastija). Ker kože maščoba več ne razpenja, se povesi tudi koža obraza, zaradi česar ste videti utrujeno in postarano.
  • Odvečna koža je lahko razlog za pogosta vnetja in znojenje pod kožnimi previsi, zaradi nenehnega trenja lahko otežuje hojo in športno aktivnost.
  • Bodylift je daljši in zahtevnejši kombiniran kirurški poseg v sklopu oblikovanja postave, ki združuje abdominoplastiko, korekcijo oz. dvig dojk, dvig zadnjice in stegen, korekcijo nadlahti in lifting obraza ter vratu.
  • Tovrstno celostno preobrazbo se navadno izvede po fazah, načrt preoblikovanja telesa pa se prilagodi željam stranke in predvsem stanju tkiv.
  • Podroben predoperativni pregled in pogovor o željah ter natančne meritve so ključnega pomena za dobre rezultate in zadovoljstvo stranke.
  • Posegi so izvedeni v splošni anesteziji, posamezna faza posega pa traja od 4 do 5 ur. V prvi fazi bodylifta navadno izvedemo popravke na trupu (abdominoplastiko, dvig zadnjice, včasih tudi dvig stegen), v drugi pa naredimo dvig dojk, dvig stegen in dvig nadlahti. Lifting obraza opravimo kot samostojen poseg.
  • Okrevanje po liftingu celotnega telesa je naporno in zahtevno ter odvisno od vsakega posameznika. Odvisno je od sposobnosti celjenja telesa, počutja in volje pacienta. V času daljšega okrevanja vam bo na voljo strokovno osebje naše klinike, ki bo poskrbelo za vaše dobro počutje.
  • 4 do 6 tednov po posegih svetujemo nošenje kompresijskih oblačil in nedrčka, prav tako je v tem času priporočljivo prilagoditi dnevne aktivnosti.
  • Poseg liftinga celotnega telesa odsvetujemo kadilcem in osebam s kroničnimi obolenji.
Imate vprašanje
in ne najdete
odgovora?
Spoznajmo se