Povečanje prsi s prsnimi vsadki Motiva®

Lepe in polne prsi so ključne za samozavest in samopodobo mnogih žensk. Povečanje prsi omogoča prilagoditev velikosti in oblike prsim, kar prinaša harmonijo telesu in krepi samozavest. Povečanje prsi s prsnimi vsadki je primerno za ženske z manj razvitimi prsmi, mamice po dojenju in pri asimetrijiah prsi. Povečanje prsi prav tako odgovarja na izzive staranja in nihanja telesne teže, zagotavlja privlačno obliko prsi, novo samozavest in ženstvenost.

Prijavi se na posvet
Rezultat

trajen, po treh mesecih dokončna oblika

Trajanje posega

1 ura, nekaj ur po posegu se lahko odpravite domov

Okrevanje

1 teden

O posegu

Na Kliniki Višnjar za povečanje prsi uporabljamo najkakovostnejše vsadke Motiva® , ki jih odlikujejo številne dobre lastnosti:

  • Narejeni so iz mehkega in prožnega silikonskega gela, zato so prsi izjemno mehke in sledijo naravnemu premikanju telesa.
  • Za polnejši dekolte lahko uporabimo okrogle vsadke Motiva Round®, za bolj naraven izgled izjemno mehke kapljičaste prsne vsadke Motiva Ergonomix®, na voljo pa so tudi najmehkejši in najnaprednejši prsni vsadki Motiva Ergonomix 2 (Motiva Joy), ki ga poleg popolnoma naravnega izgleda prsi odlikujejo še številne druge dobre lastnosti. 
  • SmoothSilk® svilnata površina zagotavlja najnižjo stopnjo možnih zapletov, kot je pojav vezivne ovojnice, dvojne kapsule, seroma ali anaplastičnega velikoceličnega limfoma.
  • Zaradi prožnosti jih lahko med posegom povečanja prsi vstavimo skozi minimalno odprtino, brazgotina je pogosto dolga le 3 cm (tehnika MinimalScar®) .
  • Vsadke Motiva® lahko zaradi njihovih posebnosti vstavimo nad mišico in kljub temu dosežemo naraven izgled oprsja. Posledično je okrevanje krajše in mnogo manj boleče.

Priprava na poseg in potek posega povečanje prsi s prsnimi vsadki

Ker je osebni posvet s kirurgom navadno prvi korak k novemu, lepšemu oprsju, poskrbimo, da pogovor poteka sproščeno in iskreno. Prvi posvet navadno traja 1 uro, v tem času prejmete vse odgovore na vaša vprašanja. Pogovorimo se o oblikah vsadkov, o tehniki in postopku posega, okrevanju in o prav vseh podrobnostih celotnega poteka. Za lažjo predstavo končnega izgleda na posvetu uporabimo 3D računalniško simulacijo, kjer si lahko ogledate simulacije različnih oblik in velikosti vsadkov. Dodatno so na voljo zunanji silikonski simulacijski vsadki, s katerimi lahko v živo v ogledalu vidite izgled svojega novega oprsja.

Meritve in izbor ustreznih prsnih vsadkov

Ker izbira velikosti vsadka ni naključna, in ker vsakomur ne pristoji enaka velikost vsadkov, veliko pozornosti namenimo ravno meritvam - skrbno premerimo prsi, prsni koš in proporce celotnega telesa, saj le tako lahko izberemo vsadek, ki bo za vas najprimernejši. Medtem ko širina vsadka mora biti v skladu z izmerjeno širino prsnega koša in bazo prsi, imamo na voljo več projekcij vsadkov (mini, demi, full, corse), s katerimi ob upoštevanju lastnosti tkiv prsi znamo prisluhniti individualnim željam o velikosti prsi.

Zakaj uporabljamo prsne vsadke Motiva®?

Na Kliniki Višnjar uporabljamo le prsne vsadke vrhunske kakovosti. Uporabljamo vsadke Motiva®, ki so eni najnaprednejših in najvarnejših vsadkov na tržišču. Vsadki Motiva imajo svileno in gladko SilkSurface® površino, izdelano s pomočjo 3D nanotehnologije. Površina je biokompatibilna, zaradi manjše možnosti adhezije bakterij in manjšega trenja deluje protivnetno. Posledično je možnost nastanka neželenih pojavov (biofilm, vezivna ovojnica, dvojna kapsula, pozni serom, BIA-ALCL…) pomembno zmanjšana.

Na voljo so tri oblike vsadkov, Motiva Round® (okrogli vsadki), Motiva Ergonomix® (kapljičasti, anatomski vsadki) in novi, najmehkejši vsadki Motiva Ergonomix2 (Motiva Joy program), s katerimi imajo prsi popolnoma naraven izgled. Najprimernejši vsadek izberemo glede na telesne proporce, višino in obliko telesa ter želje vsake posameznice. Okrogle vsadke (Motiva Round®) uporabimo, ko želimo poudariti dekolte in dodati polnost v zgornjem polu prsi. Kapljičasti vsadki (Motiva Ergonomix® in Motiva Ergonomix 2) pa so primernejši za posameznice, ki si želijo mehkih in naravnih prsi, ki sledijo gibanju telesa.

Poseg povečanja prsi traja 2 uri

Poseg povečanja prsi izvedemo v kratki splošni anesteziji. Okrevanje po operativnem posegu poteka na naši kliniki v sodobno opremljenem apartmaju, kjer bo nad vami bdelo naše strokovno osebje. Nekaj ur po posegu boste napoteni v domačo oskrbo.

Vsadke Motiva najpogosteje vstavimo skozi izjemno kratek rez v gubi pod dojko s tehniko shortscar™. Brazgotina je večinoma dolg le 3 cm. Prepričani smo, da kratka in skoraj nevidna brazgotina pomembno zaokroži privlačen izgled prsi. Vsadek lahko položimo nad ali pod mišico, v določenih primerih pa izvedemo tehniko hibridnega povečanja prsi, kjer poleg vsadka za doseganje privlačne oblike uporabimo tudi lastno maščobo, ki jo odvzamemo med posegom.

Z dodajanjem maščobe v zgornji del prsi lahko poudarimo dekolte brez uporabe večjih vsadkov ali pa z natančnim razporejanjem maščobe izboljšamo simetrijo prsi. Hibridno tehniko pogosto uporabimo pri aktivnejših posameznicah, ki ne želijo vstavitve vsadka pod mišico, okrevanje je zato krajše in enostavnejše.

Okrevanje po posegu povečanja prsi z vsadki

Kot pri vsakem drugem kirurškem posegu sta oteklina in občutek napetosti v predelu prsi nekaj povsem normalnega. Zaradi posebne kirurške tehnike, ki jo uporabljamo na Kliniki Višnjar, je bolečina minimalna in se občuti le prtisk oz. napetost zaradi dodajanja novega volumna. V primerih, ko vsadek vstavimo nad mišico, je okrevanje bistveno krajše in še manj boleče. Odločitev, ali vsadke vstavimo nad ali pod mišico, je odvisna od vaših tkiv. Če so prsi zelo majhne, vsadek skrijemo pod dodatno plast mišice. Predel dekolteja je v prvih tednih po posegu polnejši, saj vsadki potrebujejo čas, da se spustijo na svoje končno mesto. Oteklina postopno izzveni in prsi v nekaj mesecih dosežejo svojo končno velikost in obliko.

Imate vprašanje
in ne najdete
odgovora?
Spoznajmo se