Korekcija malih sramnih ustnic (labioplastika)

Izgled zunanjega spolovila je pomembnejši, kot si morda mislimo, predvsem takrat, kadar z izgledom spolovila nismo zadovoljni. Male sramne ustnice so lahko različnih oblik in velikosti, ko pa so prekomerno povečane ali asimetrične, so lahko razlog za nesproščenost med spolnimi odnosi, povzročajo lahko fizično neugodje in bolečine, tudi pri vsakdanjih opravilih in športnih aktivnostih.

Prijavi se na posvet
Rezultat

trajen

Trajanje posega

30 minut

Okrevanje

1 teden

O posegu

  • S posegom labioplastike prevelike male sramne ustnice pomanjšamo, popravimo asimetrijo in obliko, velikim sramnim ustnicam pa lahko z dodajanjem lastne maščobe povrnemo mladosten izgled. Tako olajšamo vsakodnevne aktivnosti, izboljšamo higieno in povrnemo sproščenost med intimnimi odnosi.
  • Poseg najpogosteje izvedemo v lokalni anesteziji, lahko pa v kratki in plitvi splošni anesteziji, najpogosteje takrat, kadar poseg labioplastike kombiniramo z drugimi kirurškimi posegi.
  • Pri posegu skrbno pazimo, da s posebno tehniko ohranimo občutljivost tega nežnega predela. Vedno uporabimo razgradljive šive, ki jih ni potrebno odstranjevati. 
  • Kmalu po posegu lahko zapustite kliniko, doma priporočamo nošnjo udobnega spodnjega perila, nanašanje antibiotičnega mazila in redno skrb za higieno operiranega področja. Priporočamo teden dni odsotnosti z dela, s spolnimi odnosi pa lahko pričnete po 4 do 6 tednih. Vožnjo s kolesom v prvih dveh mesecih po posegu odsvetujemo.  
Imate vprašanje
in ne najdete
odgovora?
Spoznajmo se