Korekcija trebuha (abdominoplastika)

Raven, lepo oblikovan trebuh brez odvečnih maščobnih oblog je poleg oprsja eden najbolj privlačnih delov ženskega telesa. Tudi pri moških so čvrste trebušne mišice tiste, ki privabljajo poglede. Če ste uspeli sami izgubiti odvečne kilograme, trebuh pa kljub temu ostaja ohlapen in neprivlačen na pogled, je abdominoplastika prava rešitev za vas.

Prijavi se na posvet
Rezultat

trajen, podvržen nihanjem telesne teže

Trajanje posega

3 ure

Okrevanje

7-10 dni

O posegu

  • Ohlapnost trebušne stene, odvečna koža in maščobne obloge v predelu trebuha so največkrat posledica nosečnosti ali nihanj v telesni teži.
  • S korekcijo izgleda trebuha, imenovano abdominoplastika, ponovno učvrstimo šibko trebušno steno ali razmak med trebušnima mišicama (diastaza), odstranimo povešeno in odvečno kožo ter strije, in se znebimo maščobnih oblog.
  • Glede na vaše težave se bomo na predoperativnem posvetu odločili za mini abdominoplastiko ali za klasično abdominoplastiko. Slednja omogoča korekcijo celotnega trebušnega predela in pasu, pri čemer pomembno vlogo igra tudi liposukcija. Brazgotina je pri klasični abdominoplastiki nekoliko daljša, a je v celoti skrita pod spodnjim perilom.
  • Mini abdominoplastika je poseg, s katerim odpravimo povešeno kožo pod popkom oziroma jo ponovno napnemo. Tudi ta poseg izvajamo s pomočjo liposukcije, a je brazgotina tukaj krajša kot pri klasični abdominoplastiki. Kadar je mogoče, poteka tam, kjer že imate brazgotino od carskega reza. Brazgotine bodo v nekaj mesecih zbledele in bodo še komajda vidne.
  • Če je koža dovolj prožna in elastična, lahko namesto abdominoplastike napravimo Vaser ultrazvočno liposukcijo in kožo napnemo s tehnologijo Renuvion, brez da bi kožo izrezovali. Tako se izgognemo nepotrebnim brazgotinam, pa tudi celjenje je krajše.
  • Okrevanje po operativnem posegu poteka na naši kliniki v sodobno opremljenem apartmaju, kjer bo nad vami bdelo naše strokovno osebje. Nato boste napoteni v domačo oskrbo.
  • Doma boste od štiri do šest tednov po posegu nosili kompresijska oblačila, kar je pravzaprav tudi vse, na kar morate misliti. Šivov namreč ni treba odstranjevati.
  • Kakšen teden dni po posegu boste počivali. V obdobju od 7 do 14 dni se boste nato lahko vrnili v službo, športnih aktivnosti se boste lahko znova lotili po 3 do 6 tednih. Imejte pa v mislih, da je okrevanje po miniabdominoplastiki bistveno hitrejše kot po klasični abdominoplastiki.
Imate vprašanje
in ne najdete
odgovora?
Spoznajmo se