Podbradek

Maščobne obloge so moteče po celotnem telesu in vrat ni izjema. Dvojni podbradek je neprivlačen na moškem ali ženskem telesu. Iščete učinkovit način za odstranitev podrbradka? Vašega podbradka se lahko enostavno znebimo z liposukcijo.

Prijavi se na posvet
Rezultat

trajen

Trajanje posega

1 ura

Okrevanje

1 teden

O posegu

  • Kljub skrbi za lepo postavo, hujšanje na podbradek pogosto ne prinese želenih rezultatov. Podbradek moti pri nošnji poslovnih oblačil in neestetsko oblikuje spodnji del obraza, mu dodaja nepotrebno težo.
  • Z VASER 4D-liposukcijo bomo natančno odstranili maščobo podbradka, hkrati pa ultrazvočna sonda povzroči zatezanje kože na tem mestu, ki zato ne obvisi.
  • Po odstranitvi maščobe obstaja bojazen, da bi na tem delu ostala ohlapna in viseča koža, zato vedno v kombinaciji z Vaser ultrazvočno liposukcijo uporabimo tehnologijo Renuvion, s katero ohlapno kožo kontrolirano segrejemo in pokrčimo, brez kirurškega izreza.
  • Korekcijo podbradka opravimo v lokalni ali splošni anesteziji in traja 1 uro.
  • Poseg ne povzroči brazgotin, saj maščobo odstranimo skozi nekaj milimetrov veliko luknjico. Skozi iste drobne luknjice kožo napnemo in učvrstimo tudi s sondo Renuvion.
  • Na vratu je po posegu prisotna oteklina, katera izzveni v dveh tednih, po posegu pa je potrebno nositi kompresijski steznik.

Pomlajevanje - facelift, lifting vratu in odstranitev podbradka

Obraz je najbolj izpostavljen del telesa, zato si želimo, da bi se z leti kar najmanj spreminjal. Staranje je zapleten proces, na katerega vplivajo genetika, prehrana, izpostavljanje soncu, ponavljajoče se krčenje mišic in težnost. Pri negi in pomlajevanju obraza pa pogosto pozabimo na pomladitev vratu, ki je z izdajalskim postaranim videzom grob kontrast pomlajenemu obrazu. S kirurško in nekirurško pomladitvijo lahko povrnemo obliko ter izbrišemo globoko vrezane gube in odvečno kožo ter maščobo srednjega in spodnjega dela obraza ter vratu.

Privlačen vrat je sorazmeren s postavo posameznika. Moškemu telesu pristaja drugačna oblika in širina vratu kot ženskemu telesu.

Ženski vrat naj bi bil daljši, gracilen in nežen, relativno ozek in brez nakazane mišičnine. Koža, ki ga odeva, naj bi bila napeta, nežna, mehka, brez prečnih gub in navpičnih zaves ter brez nakopičene odvečne maščobe v obliki podbradka.

Zakaj nastane podbradek?

Izguba elastičnosti kože in njeno tanjšanje vodi v ohlapno in zgubano kožo na obrazu in vratu, v poglabljanje linij, ki vodijo od nosu k ustnicam in nato do brade. Mehka tkiva obraza se vse slabše upirajo učinkom težnosti, še posebnej pri ženskah mešički v področju spodnje čeljusti prekinejo elipsasto linijo obraza in prosto visijo. Prehod brade na vrat ni več svež in oster, tu se pogosto pojavijo prečne in vzdolžne vratne gube ter podbradek. Pri suhih ljudeh z izraženo obrazno mimiko se ob govoru trakovi platizme na vratu izbočijo in postanejo vidni. Medtem ko je v mladosti nakazano premikanje platizme del obrazne mimike, v starosti povešeni in močno vidni trakovi kazijo naš videz in tvorijo t. i. puranji vrat.

Najpomembnejši korak k ohranjanju lepega videza vratu je razumevanje vpliva škodljivega vpliva UV-sevanja in izogibanje pretiranemu sončenju. Tako bo koža vratu in dekolteja dolgo lepa, nežna in napeta. Druga pomembna preventiva pri doseganju lepega vratu je vzdrževanje primerne telesne teže, saj se odvečni kilogrami izjemno radi pokažejo prav v obliki podbradka. Kljub preventivnemu obnašanju pa notranjega staranja ne moremo ustaviti, lahko ga zgolj omilimo.

Prečne gube in izrazite navpične tračke, povzročene zaradi zatezanja vratne mišice platizme, lahko uspešno izbrišemo z botoksom. Od sonca poškodovano in stanjšano kožo lahko učinkovito osvežimo s kemičnim pilingom, pri katerem uporabimo različne učinkovine različnih jakosti.

Lifting vratu - kako pomladimo vrat

S polnili hialuronske kisline lahko poustvarimo v starosti izgubljeno ostro linijo spodnje čeljusti, z različnimi gostotami polnila hialuronske kisline in drugimi učinkovinami (vitamini, oligominerali, antioksidanti, aminokisline …) pa uspešno pomladimo kožo v sklopu mezoterapije. Na ta način spodbudimo nastanek kolagena, kožo hidriramo in popravimo drobne gubice.

Vrat lahko pomladimo hkrati v kombinaciji s kirurškim dvigom obraza (facelift). Tako se s faceliftom pomlajen obraz nadaljuje v lepo oblikovan, gracilen in gladek vrat.

Če želimo pomladiti samo vrat, napravimo cervikoplastiko – lifting vratu, s katerim prav tako uspešno zmanjšamo podbradek, polnost vratu in ohlapnost kože in mišic, ki nastane kot posledica dedovanih značilnosti ali kot posledica staranja. Pogosto je vrat tako postaran, da z nekirurškimi postopki ne uspemo zadovoljiti želje po mlajšem videzu. Pogosto vrat pomlajujemo hkrati z ostalimi predeli obraza.

Pri kirurškem dvigu vratu reze skrijemo pred, pod in za ušesa. Poseg opravimo v lokalni ali splošni anesteziji in traja od ene do treh ur. Pooperativna bolečina je zmerna, možni zapleti so prehodno zmanjšan občutek za dotik, oteklina, podplutba in poškodba živca. Vsi omenjeni zapleti so izjemno redki.

S posegom, imenovanim platizmoplastika, popravljamo navpične tračke povrhnje plasti vratnih mišic (platizmo) in tako popravimo linijo vratu. V ambulanti v lokalni anesteziji naredimo 3 cm dolg rez tik pod brado. Kadar gre za obsežnejšo korekcijo platizme, opravimo platizmoplastiko hkrati z dvigom vratu v splošni anesteziji.

Pri VASER liposukciji vratu s pomočjo majhne kanile odstranimo manjše maščobne obloge, ki tvorijo podbradek in na ta način izboljšamo obliko čeljusti, brade in vratu. Liposukcija je lahko samostojen poseg, lahko pa ga kot dodatno orožje uporabimo pri kirurškem dvigu vratu in obraza. Prednost VASER 4D-liposukcije je ta, da po odstranitvi maščobe koža ne obvisi, temveč se zaradi ultrazvočne energije, ki se sprosti med liposukcijo, skrči.

Pogosta vprašanja in odgovori

Liposukcija podbradka je poseg, ki ga opravimo v lokalni anesteziji in ni pretirano boleč postopek. Pred posegom prejmete protibolečinske tablete, ki jih jemljete tudi nekaj dni po posegu. Podplutbe niso pogoste, a se verjetnost nastanka razlikuje od posameznika do posameznika. Najdlje vztraja oteklina, tudi več kot 10 dni. V tem času je za zmanjšanje otekline treba nositi kompresijski povoj. Učinki liposukcije so trajni, če stranka po posegu vzdržuje stalno telesno težo. Stranka se mora zavedati dejstva, da staranja ni mogoče zaustaviti in da se maščoba ter odvečna koža lahko ponovno nakopičita.
Postopek s pomočjo koncentrirane ultrazvočne terapije zateza tkiva v koži in podkožju, posledica česar so bolj napeta in čvrsta tkiva, pa naj gre za podbradek, dvig obrvi, zatezanje kože lica ali ostalih delov telesa. Postopek je najučinkovitejši pri idealnem kandidatu – z blago do zmerno ohlapnostjo kože in z manjšo količino maščobe v predelu podbradka. Rezultat je viden takoj, največji učinek pa stranka opazi 3 mesece po postopku, saj z ultrazvočno terapijo spodbujamo nastajanje kolagena in elastina, ki se v polnem obsegu pokaže po nekaj mesecih. Za doseganje odličnih rezultatov strankam priporočamo ponovitev posega.
Podbradek je estetsko moteč v dveh primerih – tipičen podbradek je sestavljen iz pretežno maščobnega tkiva in moti privlačno ostro linijo spodnje čeljusti. S staranjem lahko pri izrazito suhih posameznikih opazujemo obilico odvečne kože, ki v trakovih visi s spodnje čeljusti – t. i. puranji vrat. V obeh primerih gre za neprivlačen videz vratu, ki ga v prvem primeru lahko izboljšamo kirurško, z liposukcijo (Vaser 4D-liposukcija, ki hkrati zateza tudi kožo) ali nekirurško, in sicer z vbrizganjem topil za maščobo. Če je v predelu vratu glavna težava odvečna koža, jo lahko kirurško odstranimo s kirurškim dvigom in zatezanjem vratu ali pa s pomočjo ultrazvočne energije, z napravo Ultherapy.
Imate vprašanje
in ne najdete
odgovora?
Spoznajmo se