Polnila

Za mladosten videz so ključna zaobljena, čvrsta lica in polne ustnice. S staranjem izgubljamo hialuronsko kislino, kar vpliva na svežino obraza. Polnila so učinkovita rešitev za vračanje oblike in svežine obrazu, odpravljanje globokih gub in izboljšanje kakovosti kože. Ta postopek pomaga ohranjati mladostni videz in obnavlja naravno polnost tkiv.

Prijavi se na posvet
Rezultat

takojšen

Trajanje posega

15-30 minut

Okrevanje

ni

Trajnost učinka

6-12 mesecev, odvisno od območja

O posegu

  • S pomočjo polnil se znebimo temnih podočnjakov, licem povrnemo polnost in jih dvignemo. Izravnamo in zabrišemo lahko globlje gube v predelu nosu in ust, in poudarimo ustnice. Z nežnim poudarjanjem rdečine ali roba ustnic lahko dosežemo čudovito obliko, hkrati pa napnemo njihovo tanko in nežno kožo ter tako izbrišemo neprijetne navpične (kadilske) gubice. Novost je nekirurško oblikovanje brade in nosu s polnilli s hialuronsko kislino. S skrbno odmerjeno količino polnila poudarimo šibko in majhno brado ali pa izravnamo zakrivljen ali preveč prifrknjen nos.
  • Pred posegom se bomo pogovorili o možnostih in vaših pričakovanjih.
  • Poseg je hiter, traja približno 30 minut, je skoraj neboleč, učinek je viden takoj. Po posegu je zaradi prehodne otekline priporočeno uporabljati hladilne gele, z intenzivnejšim poljubljanjem pa je treba počakati do naslednjega dne.
  • Učinek posega traja 3 do 8 mesecev.
  • Uporabljamo vrhunska polnila glavnih svetovnih proizvajalcev, Juvederm®, Teosyal® in Belotero®.

S hialuronskimi polnili do mladostnegajšega videza

Mladosten in privlačen obraz kot celoto sestavlja več estetskih podenot (oblika nosu, položaj lic, polnost ustnic...), ki so v harmoničnem medsebojnem redu, s primerno razporejenim volumnom in z gladkimi prehodi med posameznimi področji, ki tvorijo mehko, tridimenzionalno obliko, definirano z ravno pravšnjimi ostrejšimi koti, loki in linijami.

S staranjem prihaja do spuščanja in visenja mehkih tkiv obraza, hkrati pa se izgubi tudi polnost obraza. Z dodajanjem volumna s polnili privzdignemo in napnemo ličnice in tako moteče gube učinkovito poplitvimo – zaradi tega je izraz na obrazu mehkejši in mlajši.

Zakaj polnila s hialuronsko kislino?

Polnila, ki vsebujejo hialuronsko kislino, so najširše uporabljana in do sedaj edina povsem varna polnila, s katerimi dosegamo tako mladostno preoblikovanje obraza, kot tudi korekcijo motečih obraznih potez in zmanjšanje gub.

Glavna prednost polnil s hialuronsko kislino je varna uporaba, saj se naravno razgrajujejo v tkivu. Tkiva se z leti starajo in spreminjajo, zato je postopno izginevanje preparata želena lastnost, s kasnejšim nadomeščanjem pa lahko to prilagajamo novemu stanju tkiv in sproti popravljamo starostne poteze obraza. Pri uporabi trajnejših polnil se je izkazalo, da je njihova trajnost predvsem v trajnosti zapletov, nikakor pa ne v trajnosti želenega rezultata.

Kako uporabljamo polnila za obraz

Ko skušamo koži povrniti napetost, uporabimo bolj tekoča polnila, ki se enakomerno razlijejo po tkivu in vežejo nase vodo. Kadar pa želimo s polnili preoblikovati tudi obrazne poteze, uporabimo čvrstejša polnila, ki zadržijo obliko. Čvrsta polnila vbrizgamo v globino, tik nad kost, redkejša pa v plitveje.

Postopek vbrizgavanja polnil zahteva temeljito predhodno analizo celotnega obraza, vključno s kožo, podkožnim tkivom, mišično razporeditvijo in razvitostjo, položajem podkožne maščobe in strukturo kostnih delov. Vedno delujemo v skladu z razmerji celotnega obraza ter osnovnim stanjem v mladosti.

Pogosta vprašanja in odgovori

Vse preveč je volumsko prevelikih in popolnoma neprimerno oblikovanih ustnic. Estetski kirurg mora upoštevati vse anatomske poteze privlačnih ustnic. Za vaše ustnice bomo odlično poskrbeli, saj smo na naši kliniki znani po lepih, estetskih in naravnih načinih oblikovanja ustnic.
Botulinum toksin in polnila sta popolnoma različni učinkovini. Botulinum toksin vbrizgamo v točno določene mimične mišice obraza in omilimo njihovo pretirano gibanje. Posledično se koža na tistih mestih manj mečka, rezultat pa je manj gubic, predvsem v predelu med obrvmi, na čelu in na straneh oči (vranje nožice). Polnila pa so namenjena povrnitvi volumna in oblikovanju usahlih lic, stanjšanih ustnic, plitvenju globokih obraznih gub ... Najboljši učinek dosežemo, če obe učinkovini uporabljamo hkrati.
Imate vprašanje
in ne najdete
odgovora?
Spoznajmo se