Liposukcija z metodo VASER

Kopičenje odvečne maščobe je pogost izziv, s katerim se soočajo mnogi. VASER liposukcija ponuja napredno rešitev za odstranjevanje trdovratne maščobe. S to ultrazvočno tehnologijo maščobo utekočinimo in nato odstranimo, kar omogoča oblikovanje privlačnih telesnih linij. Poleg tega lahko odvzeto maščobo uporabimo za dodatno oblikovanje telesa, na primer za polnejše zadnjice ali prsi.

Prijavi se na posvet
Rezultat

trajen, podvržen nihanjem telesne teže

Trajanje posega

1-4 ure

Okrevanje

7 do 10 dni

O posegu

 • Liposukcija je tehnika odstranjevanja odvečne maščobe z različnih predelov telesa. VASER liposukcija se od starejših tehnik razlikuje v tem, da maščobo s pomočjo ultrazvočne energije zmehča in utekočini, zato takšno maščobo lažje in nežneje odstranimo.
 • Zelo pogosto hkrati z Vaser liposukcijo izvedemo tudi krčenje ohlapne kože s tehnologijo Renuvion ®. S to tehniko ohlapno kožo napnemo in se tako izognemo kirurškemu izrezu in dolgim brazgotinam.
 • Liposukcija ni način za izgubo telesne teže, ampak je orodje za oblikovanje skladne in privlačne postave.
 • Žensko in moško telo se glede razporeditve maščobe razlikujeta. Privlačno žensko telo orišejo mehke linije, ki nežno prehajajo ena v drugo. Privlačna moška postava pa ima bolj ostre linije, ki sledijo obrisom mišic. S skrbno premišljenim pristopom lahko ustvarimo postavo, prilagojeno vsakemu posamezniku in posameznici posebej.
 • Z Vaser liposukcijo lahko oblikujemo celotno telo ali le določeno področje. Za poseg preoblikovanja celotnega telesa se odločimo pri posameznikih, ki jih je morda življenjski tempo prehitel in je za športne aktivnosti zmanjkalo časa ali energije. V tem primeru poseg lahko izvedemo za izboljšanje samozavesti in splošnega izgleda kot motivacijo za nov začetek. Pri posameznikih, ki so že športno aktivni, a jih vseeno moti maščoba, ki se trdovratno kopiči na določenih delih telesa, lahko z Vaser high definition liposukcijo zelo natančno oblikujemo željeno (športno) postavo.
 • Študije so pokazale, da z odstranitvijo maščobe z liposukcijo posredno ugodno vplivamo tudi na metabolizem telesa in način presnove maščobe.
 • Poseg lahko na manjših predelih, kot so podbradek ali nadlahti, izvedemo v lokalni anesteziji ali sedaciji, zaradi udobja strank pa oblikovanje telesa v celoti oz. večjih regij izvedemo v sodobni plitvi splošni anesteziji.
 • Predeli, ki jih najpogosteje oblikujemo so: trebuh, trdovratne maščobne obloge ledvenega predela, spodnji del hrbta, kjer maščoba pogosto tvori pregib kože, večno moteč podbradek, ohlapne in polne nadlahti ter stegna s t.i. »jahalnimi hlačami« in notranjim delom stegen in kolen. Pri moških so zelo moteče lahko tudi prevelike moške prsi (ginekomastija), kjer smo z Vaser ultrazvočno liposukcijo prav tako zelo uspešni.
 • Pri starejših oblikah liposukcije je bila možnost pojava neravnin in nepravilnosti na tretiranih območjih precejšnja, pri Vaser ultrazvočni liposukciji pa je takšen pojav redkost.
 • Poseg Vaser liposukcije izvedemo skozi nekaj mm velike incizije, ki jih spretno skrijemo na nevidna mesta.
 • Po posegu ostanete na opazovanju in okrevanju na naši kliniki, kjer vas bomo namestili v udoben apartma, za vaše počutje pa bo skrbelo prijazno strokovno osebje. Okrevanje po posegu je odvisno od obsega tretiranih predelov in lahko traja do 14 dni, toliko časa priporočamo tudi odsotnost z dela. Ukvarjanje s športnimi aktivnostmi po večjih posegih priporočamo nekaj tednov po posegu.

Pogosta vprašanja

Za oblikovanje katerih delov telesa se uporablja liposukcija?

Z liposukcijo najpogosteje oblikujemo trebuh, ledveni predel, spodnji del hrbta, podbradek, ohlapne in polne nadlahti ter stegna s t.i. »jahalnimi hlačami« in notranjim delom stegen in kolen. 
 
Pri moških pogosto rešujemo težavo s prevelikimi moškimi prsmi (ginekomastija), kjer smo z Vaser ultrazvočno liposukcijo prav tako zelo uspešni.

Kako se VASER liposukcija razlikuje od klasične liposukcije?

VASER liposukcija se od starejših tehnik liposukcije razlikuje v tem, da maščobo s pomočjo ultrazvočne energije zmehča in utekočini, zato jo lažje odstranimo. Med njenimi prednostmi so med drugimi bolj natančno oblikovanje postave, možnost uporabe odvzete maščobe za oblikovanje drugih delov telesa (npr. zadnjica, prsi), krčenje kože in hitrejše okrevanje po posegu.
Imate vprašanje
in ne najdete
odgovora?
Spoznajmo se