Nekirurški lifting obraza z nitmi

Okrevanje po klasičnem kirurškem dvigu obraza (faceliftu) je dolgotrajno in naporno. Če posledice staranja še niso močno izražene, lahko s pomočjo lifting niti izvedemo nežen nekirurški 3D-dvig obraza in mu povrnemo njegovo obliko. Poseg je primeren za moške in ženske.

Prijavi se na posvet
Rezultat

takojšen

Trajanje posega

30 minut

Okrevanje

1 dan

Trajnost učinka

ponovitev po 1-2 letih

O posegu

  • S pomočjo razgradljivih lifting niti, ki se po 6–8 mesecih raztopijo, naredimo nežen 3D dvig obraza in ga tako pomladimo.
  • Po celotni dolžini niti so drobni kaveljčki, s katerimi mehka tkiva obraza postavimo nazaj na svoje mesto. Pri moških smo pozorni na zmernost pri dvigovanju obraznih struktur, da ohranimo ostrejše možate poteze.
  • Niti v podkožju spodbujajo tvorbo lastnega kolagena in elastina ter s tem izboljšajo tonus kože in obliko obraza.
  • Pred posegom se vedno pogovorimo o možnostih in vaših pričakovanjih.
  • Poseg traja 30 min in je praktično neboleč.
  • Okrevanje je minimalno. Dan ali dva je prisotna rahla oteklina ali podplutba, ki hitro izzvenita.
  • Učinek posega traja od enega do dveh let, potem je občasno treba dodati nekaj niti za vzdrževanje učinka.

Nekirurški dvig obraza z nitmi je minimalno invazivna metoda, s katero dosežemo napetost in dvig kože ter obraznih potez težavnih območij, in sicer brez odstranitve odvečne kože in maščobnega tkiva, kot je to običajno pri kirurških posegih.

Postopek priporočamo strankam, ki so stare med 30 in 50 let, imajo elastično kožo, hkrati pa te ni preveč. Te osebe želijo izgledati mladostno in negovano, ne želijo pa bolečin in okrevanja po kirurškem posegu.

Nekirurški lifting obraza z nitmi ima številne prednosti pred klasičnim, kirurškim faceliftingom. Dvig obraza z nitmi je nekirurški postopek brez rezov, z minimalnim časom okrevanja, učinek je viden takoj. Postopek je skoraj brez bolečin, stranski učinki so zelo redki ter večinoma prehodne narave.

Po vstavitvi niti ostanejo v tkivu in nudijo podporo ter spodbudijo proces obnove kože in podkožja. Učinki posega so vidni takoj, vendar so optimalni učinki vidni po 3–6 mesecih. Tkivo okoli niti, ki nastane v procesu celjenja in stimulacije, daje nitim oporo za vzdrževanje učinka liftinga. V tkivo vstavljene niti spodbudijo proces nastanka kolagena, elastina in novih krvnih žil. Postopek vstavitve niti je hiter in popolnoma neboleč – poseg izvedemo v lokalni anesteziji, s čimer preprečimo bolečino. Na koži so sledi vstavitve minimalne, zaradi česar je čas okrevanja zelo kratek.

Med vnosom niti v podkožje nastanejo drobne lokalne poškodbe, kot je rahla krvavitev, kopičenje trombocitov in začetek prve faze celjenja. V sklopu samoobnavljanja tkiva se pričnejo sproščati rastni faktorji, nastajati začneta kolagen in elastin, kar vpliva na dviganje in izboljšan izgled celotnega obraza.

Niti se razgrajujejo 6–8 mesecev, odvisno od presnove posameznika, učinek posega pa traja leto do dve leti. Korekcijski poseg lahko ponovimo že po enem mesecu.

Zelo redko se lahko pojavijo otekline, asimetrija ali podplutbe, ki pa so prehodne narave. Izjemno redek zaplet je poškodba živca.

Pogosta vprašanja in odgovori

Nekirurški dvig in pomlajevanje obraza priporočamo strankam, ki so stare med 30 in 50 let, imajo elastično kožo, hkrati pa odvečne kože ni preveč. Te osebe želijo izgledati mladostno in negovano, vendar brez kirurškega posega ter z minimalnim okrevanjem. Postopek je primeren tako za ženske kot tudi moške. Učinek traja do dve leti, takrat je priporočljivo opraviti manjšo osvežitev posega. Niti so za obraz ogrodje, zato je za vzdrževanje mladostnega in svežega videza potrebnih precej manj drugih pomlajevalnih metod, kot so na primer polnila in kemični pilingi.
Pomlajevanje obraza z raztopljivimi nitmi ima dva glavna učinka. Prvi je takojšnji učinek dviga povešenih in uvelih tkiv. S pomočjo tope igle pod kožo vstavimo nit, ki ima na začetku in koncu kaveljčke. Ko iglo odstranimo, se kaveljčki oprimejo tkiva, z vlekom niti pa dosežemo dvig spuščenih struktur obraza. Drugi je biološki in biostimulativni učinek. Ko tkivo prebodemo, ga začasno ranimo, kar v telesu spodbudi proces celjenja. Na mestu »poškodbe« se pričnejo kopičiti celice, ki sodelujejo pri celjenju tkiv: trombociti, matične celice, rastni faktorji, fibroblasti. Na mestu vstavljene nitke se prične intenzivno obnavljanje tkiva, tvorba novega kolagena, elastina, nastajajo nove mikrožilice. Na mestu vstavitve niti stranka opazi samo napeto, svežo in rožnato kožo.
Nekirurški dvig obraza z nitmi je poseg, s katerim pomladimo zmerno izražene znake staranja obraza, ko so mehka tkiva obraza in koža že deloma spuščeni in ohlapni, poguma oziroma potrebe po kirurškem posegu pa še ni. Nekirurško pomlajevanje obraza z nitmi izvedemo brez rezov, zato je okrevanje kratkotrajno, bolečine praktično ni. Kirurški facelift opravimo takrat, ko je odvečne in povešene kože toliko, da je samo z nitmi ne moremo napeti. Pred odločitvijo, kateri poseg izbrati, vedno napravimo temeljito analizo celotnega obraza, vključno z vratom.
Imate vprašanje
in ne najdete
odgovora?
Spoznajmo se