Dvig prsi (mastopeksija)

Staranje, nosečnost in dojenje, pridobivanje in izguba kilogramov so procesi, ki ne prizanesejo ne telesu ne dojkam, s seboj pa prinesejo povešenost mehkih tkiv in kože. Prsi se z leti spustijo in izpraznijo, tudi prsna kolobarja in bradavici sta videti manj privlačni. S posegom dviga prsi oprsju povrnemo mladostno obliko, videz, in privlačnost.

Prijavi se na posvet
Rezultat

trajen, podvržen vplivom staranja

Trajanje posega

2 uri, odhod domov po 8- 12 urah

Okrevanje

7 dni

O posegu

  • S kirurškim posegom dviga prsi (mastopeksija) dojkam povrnemo jedrost in privlačno obliko, ki so jo z leti izgubile – bodisi zaradi nosečnosti in dojenja, težnosti, staranja, hujšanja … Če so prsi povešene in tudi prevelike, jih lahko preoblikujemo z posegom dviga in zmanjšanja hkrati (redukcijska mamaplastika).
  • Če so prsi povešene in izpraznjene, jim polnost in obliko povrnemo z dvigom in hkratnim povešanjem prsi z vsadki (mastopeksija z augmentacijo). 
  • Brazgotine potekajo okoli kolobarja, navpično do gube pod dojkama, včasih še v gubi pod prsmi.
  • Poseg traja od ene do treh ur, izvedemo ga v splošni anesteziji. Okrevanje po operativnem posegu poteka na naši kliniki v sodobno opremljenem apartmaju, kjer bo nad vami bdelo naše strokovno osebje. Nato boste napoteni v domačo oskrbo.
  • Uporabljamo razgradljive šive, ki jih ni potrebno odstranjevati. Brazgotine bodo zbledele v nekaj mesecih.
  • Nekaj dni po posegu lahko skorajda nemoteno in brez omejitev opravljate običajna dnevna opravila. V prvih dveh tednih svetujemo prilagoditev fizičnih aktivnosti, štiri do šest tednov po posegu dviga prsi pa je priporočljivo nositi kompresijski nedrček.
Imate vprašanje
in ne najdete
odgovora?
Spoznajmo se