Dvig prsi (mastopeksija)

Staranje, nosečnost, dojenje in spremembe telesne teže pogosto vplivajo na obliko in videz prsi, kar lahko vodi v povešenost prsi. Dvig prsi ali mastopeksija je poseg, ki prsim vrača mladostno obliko in privlačen videz. S tehniko prdi dvignemo nazaj na svoje mesto, hkrati pa izboljšamo izgled prsnih kolobarjev in bradavic.

Prijavi se na posvet
Rezultat

trajen, podvržen vplivom staranja

Trajanje posega

2 uri, odhod domov po 8- 12 urah

Okrevanje

7 dni

O posegu

Kako poteka poseg dvig prsi in okrevanje po njem?

  • S kirurškim posegom dviga prsi (mastopeksija) dojkam povrnemo jedrost in privlačno obliko, ki so jo z leti izgubile – bodisi zaradi nosečnosti in dojenja, težnosti, staranja, hujšanja …
  • Če so prsi povešene in prevelike, jih lahko preoblikujemo s posegom hkratnega dviga in zmanjšanja  (redukcijska mamaplastika).
  • Če so prsi povešene in izpraznjene, jim polnost in obliko povrnemo z dvigom in hkratnim povečanjem prsi s prsnimi vsadki (mastopeksija z augmentacijo).
  • Brazgotine potekajo okoli kolobarja, navpično do gube pod dojkama, včasih še v gubi pod prsmi.
  • Poseg traja od ene do treh ur, izvedemo ga v splošni anesteziji. Okrevanje po operativnem posegu poteka na naši kliniki v sodobno opremljenem apartmaju, kjer bo nad vami bdelo naše strokovno osebje. Nato boste napoteni v domačo oskrbo.
  • Uporabljamo razgradljive šive, ki jih ni potrebno odstranjevati. Brazgotine bodo zbledele v nekaj mesecih.
  • Nekaj dni po posegu lahko skorajda nemoteno in brez omejitev opravljate običajna dnevna opravila. V prvih dveh tednih svetujemo prilagoditev fizičnih aktivnosti, štiri do šest tednov po posegu dviga prsi pa je priporočljivo nositi kompresijski nedrček.
Imate vprašanje
in ne najdete
odgovora?
Spoznajmo se