Botulinum toksin ali botoks

Botoks je priljubljeno sredstvo za hitro in varno zmanjševanje drobnih gubic na čelu, med obrvmi in okoli oči. Uporaba botulinskega toksina omogoča tudi dvig starostno spuščenih obrvi in izravnavo navzdol ukrivljenih kotičkov ustnic. Botoks je izjemno učinkovit tudi pri zmanjševanju prekomernega potenja v pazduhah in na dlaneh, kar predstavlja širok spekter uporabe za izboljšanje kakovosti življenja.

Prijavi se na posvet
Rezultat

po 1 tednu

Trajanje posega

15 minut

Okrevanje

ni

Trajnost učinka

4-6 mesecev

O posegu

  • Vbrizgavanje botulinum toksina je nekirurški poseg. Z njim začasno omrtvičimo mišice, s katerimi se mrščimo in gubamo kožo.
  • Poleg gub na obrazu in prekomernega potenja lahko z botulinum toksinom odpravimo tudi navpične trakove na vratu, ki jih povzroča vratna kožna mišica.
  • Pred posegom se bomo pogovorili o možnostih in vaših pričakovanjih.
  • Poseg traja 15–20 minut in je skoraj neboleč, učinek pa se pokaže po približno tednu dni.
  • Okrevanje ni potrebno, takoj po posegu se lahko vrnete v službo ali k drugim opravkom.
  • Po terapiji z botulinum toksinom (botoksom) videz ni umeten, temveč spočit in svež.
  • Učinek botulinum toksina (botoksa) navadno traja 4–8 mesecev, nato svetujemo obnovitveni postopek, s katerim vzdržujemo učinke.
  • Uporabljamo le najboljše izdelke svetovno znanih proizvajalcev, kot sta Dysport® in Vistabel®.

Pogosta vprašanja in odgovori

Botulinum toksin je preparat, ki je v rokah izkušenega izvajalca z ustrezno licenco popolnoma varen, tudi možnih neželenih učinkov je izrazito malo. Pred posegom se bomo pogovorili o možnostih in pričakovanjih. Na posvetu opozorite na morebitne alergije, kronične bolezni in druga zdravstvena stanja. Pri nekaterih boleznih, na primer pri avtoimunski bolezni miastenii gravis in nevrološki bolezni amiotrofični lateralni sklerozi (ALS), je postopek z botulinum toksinom nedovoljen.
Ne drži. Tudi v tem primeru smemo uporabljati botulinum toksin. Njegova uporaba je varna in tudi učinkovitost botulinum toksina je enaka, le od vrisovanja obrvi mora miniti vsaj 1 mesec.
Seveda. Botulinum toksin uporabljamo v zelo majhnih količinah in na točno določenih mestih. Vedno stremimo k naravnemu videzu. Po posegu boste lahko obraz premikali kot prej, le bolj sveži in spočiti boste videti.
Botulinum toksin in polnila sta popolnoma različni učinkovini. Botulinum toksin vbrizgamo v točno določene mimične mišice obraza in omilimo njihovo pretirano gibanje. Posledično se koža na tistih mestih manj mečka, rezultat pa je manj gubic, predvsem v predelu med obrvmi, na čelu in na straneh oči (vranje nožice). Polnila pa so namenjena povrnitvi volumna in oblikovanju usahlih lic, stanjšanih ustnic, plitvenju globokih obraznih gub ... Najboljši učinek dosežemo, če obe učinkovini uporabljamo hkrati.
Imate vprašanje
in ne najdete
odgovora?
Spoznajmo se