Botulinum toksin

Botulinum toksin je učinkovina, s katero hitro, varno in učinkovito zakrijemo moteče drobne gubice na čelu, med obrvmi in okoli oči, nekoliko pa lahko privzdignemo tudi starostno spuščene zunanje dele obrvi ali navzdol ukrivljene kotičke ustnic. Ste vedeli, da je botulinum toksin izjemno uspešen tudi v borbi s prekomernim potenjem pazduh ter dlani?

Prijavi se na posvet
Rezultat

po 1 tednu

Trajanje posega

15 minut

Okrevanje

ni

Trajnost učinka

4-6 mesecev

O posegu

  • Vbrizgavanje botulinum toksina je nekirurški poseg. Z njim začasno omrtvičimo mišice, s katerimi se mrščimo in gubamo kožo.
  • Poleg gub na obrazu in prekomernega potenja lahko z botulinum toksinom odpravimo tudi navpične trakove na vratu, ki jih povzroča vratna kožna mišica.
  • Pred posegom se bomo pogovorili o možnostih in vaših pričakovanjih.
  • Poseg traja 15–20 minut in je skoraj neboleč, učinek pa se pokaže po približno tednu dni.
  • Okrevanje ni potrebno, takoj po posegu se lahko vrnete v službo ali k drugim opravkom.
  • Po terapiji z botulinum toksinom videz ni umeten, temveč spočit in svež.
  • Učinek botulinum toksina navadno traja 4–8 mesecev, nato svetujemo obnovitveni postopek, s katerim vzdržujemo učinke.
  • Uporabljamo le najboljše izdelke svetovno znanih proizvajalcev, kot sta Dysport in Vistabel.

Pogosta vprašanja in odgovori

Botulinum toksin je preparat, ki je v rokah izkušenega izvajalca z ustrezno licenco popolnoma varen, tudi možnih neželenih učinkov je izrazito malo. Pred posegom se bomo pogovorili o možnostih in pričakovanjih. Na posvetu opozorite na morebitne alergije, kronične bolezni in druga zdravstvena stanja. Pri nekaterih boleznih, na primer pri avtoimunski bolezni miastenii gravis in nevrološki bolezni amiotrofični lateralni sklerozi (ALS), je postopek z botulinum toksinom nedovoljen.
Ne drži. Tudi v tem primeru smemo uporabljati botulinum toksin. Njegova uporaba je varna in tudi učinkovitost botulinum toksina je enaka, le od vrisovanja obrvi mora miniti vsaj 1 mesec.
Seveda. Botulinum toksin uporabljamo v zelo majhnih količinah in na točno določenih mestih. Vedno stremimo k naravnemu videzu. Po posegu boste lahko obraz premikali kot prej, le bolj sveži in spočiti boste videti.
Botulinum toksin in polnila sta popolnoma različni učinkovini. Botulinum toksin vbrizgamo v točno določene mimične mišice obraza in omilimo njihovo pretirano gibanje. Posledično se koža na tistih mestih manj mečka, rezultat pa je manj gubic, predvsem v predelu med obrvmi, na čelu in na straneh oči (vranje nožice). Polnila pa so namenjena povrnitvi volumna in oblikovanju usahlih lic, stanjšanih ustnic, plitvenju globokih obraznih gub ... Najboljši učinek dosežemo, če obe učinkovini uporabljamo hkrati.
Imate vprašanje
in ne najdete
odgovora?
Spoznajmo se