Zmanjšanje prsi

Prevelike prsi, ki so pogosto povešene in neprivlačne, ne le pritegnejo neželene poglede in vplivajo na samozavest, ampak povzročajo tudi zdravstvene težave, kot so bolečine v hrbtu in vratu. Zmanjšanje prsi je učinkovit kirurški poseg, ki odpravi te težave, izboljša videz in obliko prsi ter prinaša olajšanje pri telesnih in športnih aktivnostih.

Prijavi se na posvet
Rezultat

trajen, podvržen vplivom staranja

Trajanje posega

do 3 ure, odhod domov po 12 urah

Okrevanje

en teden

O posegu

Več o posegu zmanjšanje prsi

  • S posegom zmanjšanja prsi odstranimo odvečno tkivo prevelikih dojk. Oprsje po posegu ne bo le manjše, temveč bomo prsim povrnili prvotno obliko in hkrati zmanjšali raztegnjene prsne kolobarje. Zaradi manjših dojk bo vaša celotna postava bolj skladna.
  • Pomanjšanja prsi se lahko lotimo na več načinov. Katero kirurško tehniko bomo izbrali, je odvisno od stopnje povešenosti dojk in položaja bradavic. Običajno pri zmanjšanju prsi brazgotina poteka okoli kolobarja, navpično od kolobarja proti spodnjemu delu dojke, zadnji del brazgotine pa se skriva v spodnji gubi pod dojkama.
  • Po posegu vas bomo namestili v udoben apartma, za vaše počutje pa bo skrbelo prijazno strokovno osebje.
  • V naslednjih štirih do šestih tednih je priporočljivo nositi kompresijski nedrček, ki ga prejmete na naši kliniki. Že nekaj dni po operaciji boste lahko skorajda brez omejitev opravljali vsa običajna dnevna opravila. Šivi se razgradijo sami in jih ni potrebno odstranjevati.
  • Vaše prsi bodo končno obliko dobile nekaj mesecev po operaciji, ko se bodo tkiva dokončno prilagodila.
  • Po posegu bo izbira oblačil, tudi kopalk in spodnjega perila, postala prijeten opravek, hkrati pa se boste brez težav, ki so jih povzročale prevelike prsi, lahko ukvarjali z vsemi športnimi aktivnostmi.
  • Ne pozabite: za dober rezultat je zelo pomemben podroben in kakovosten predoperativni posvet, kjer nam boste zaupali svoje težave in želje, mi pa vas bomo seznanili z možnostmi pomanjšanja vaših prsi ter se izčrpno pogovorili tudi o samem poteku operacije prsi, okrevanju in ostalih podrobnostih posega.
Imate vprašanje
in ne najdete
odgovora?
Spoznajmo se