Brazilski dvig zadnjice (BBL)

Zadnjica je pogosto del telesa, ki potrebuje estetsko preoblikovanje, bodisi zaradi svoje velikosti, oblike ali prisotnosti celulita. Brazilski dvig zadnjice je priljubljen kirurški poseg, ki učinkovito preoblikuje zadnjico, ji daje želeno čvrstost in boljšo obliko. Ta metoda združuje odstranjevanje odvečne maščobe iz drugih delov telesa in njeno uporabo za izboljšanje oblike zadnjice, s čimer se doseže bolj harmoničen in privlačen videz.

Prijavi se na posvet
Rezultat

trajen, podvržen nihanjem telesne teže

Trajanje posega

2-3 ure

Okrevanje

1 teden

O posegu

  • Zadnjica je privlačna takrat, kadar je ravno prave velikosti, čvrsta, in se prehod z nje na ledveni predel in stegna nadaljuje enovito, z zaobljeno linijo.
  • Za oblikovanje zadnjice je na voljo več tehnik. Kirurški dvig zadnjice uporabimo pri posameznicah z ohlapno in odvečno kožo zadnjice, kot posledico napredovalih starostnih sprememb, ali masivnega hujšanja po bariatrični kirurgiji, kjer ostane obilo odvečne kože. Izgled zadnjice lahko, podobno kot pri povečanju prsi, poudarimo tudi z uporabo vsadkov.
  • Na Kliniki Višnjar najpogosteje uporabljamo tehniko »brazilski dvig zadnjice«, kjer z maščobo, ki jo odstranimo z drugih delov telesa, zadnjici dodamo polnost in privlačno obliko.
  • Maščobo, ki jo odstranimo z Vaser ultrazvočno liposukcijo, obdelamo in pripravimo na poseben način, ter jo skrbno vbrizgamo v natančno določene predele zadnjice, da dobimo željeno obliko in polnost.
  • Maščobo najpogosteje odstranimo s trebuha, z ledvenega predela in stegen, ter s tem ustvarimo privlačen prehod z bokov na zadnjico, ki se nadaljuje na stegna. Tako v enem posegu izvedemo kombinacijo dveh, oblikovanje telesa z liposukcijo, hkrati pa tudi zadnjico.
  • Poseg traja od 1 do 3 ure, odvisno od obsega predelov, kjer želimo maščobo odstraniti. Poseg preoblikovanja telesa, kjer smo maščobo odvzeli, lahko kombiniramo še z tehnologijo Renuvion, s katero dodatno učvrstimo učvrstimo kožo tretiranih predelov, brez izrezovanja in dolgih brazgotin.
  • Okrevanje po posegu v smislu službene odsotnosti traja 1 do 2 tedna, odvisno predvsem od obsega izvedene liposukcije. Na mestih, kjer smo maščobo odstranili, moramo 4 do 6 tednov imeti nameščeno kompresijsko oblačilo, ki ga enostavno skrijemo pod vsakdanja oblačila. V tem času odsvetujemo dolgotrajno sedenje za zadnjici, in prilagoditev športnih aktivnosti.
  • Manjši del prenesene maščobe se znotraj prvega meseca resorbira, hkrati izgine tudi oteklina. Končni rezultat lahko vidimo po nekaj mesecih in je trajen. Po potrebi lahko postopek ponovimo.
Imate vprašanje
in ne najdete
odgovora?
Spoznajmo se